Annons
Annons


Inred med hjälp av din favoritpryl!


När du inreder ditt hem behöver du inte alltid utgå från det större möblemanget. En inredning kan likaväl inspireras från en mindre detalj såsom en vas, fåtölj eller som i vårt exempel - en oljemålning av San-Mare Raubenheimer.

Takpendel Apparatus Studio Soffa B&B Italia Oljemålning Artely Matbord &Tradition Puff Artilleriet Bild Dezeen Stol Stua Lampa Bxxlght

Om du tänker efter brukar det alltid finnas något i hemmet som du gillar lite extra. Bryter du ner vad är det du tycker om med just den saken har du en hel del att förhålla dig till i din inredningsplan. Plocka färger, former och känslan från saken i fråga och våga tillsätta några glimtar av kontrast, dvs. något som stilmässigt är raka motsatsen. I kollaget är konsten och amour-lampan ett bra exempel på det. I och med att tavlan och lampan är så pass olika lämnar de varandra utrymme och förstärker på så vis varandra. Här nedan har vi brutit ner denna princip i ett par punkter!

Annons

Färg: Plocka ut färger från din favoritsak och välj övrig inredning från dessa. Är den enfärgad och färgstark är det bra att jobba med fler nedtonade färger som fungerar som botten och någon enstaka färg som går ton-i-ton.

Form: Vilka former har saken framför dig? Raka, mjuka, böjda eller kantiga? Vad det än må vara är det kul att spinna vidare på det men krydda med avvikande former.

Känsla: Vad känner du när du ser tavlan, fåtöljen eller vasen? Blir du varm inombords, uppiggad, lugn eller känner du dig plötsligt lite cool? Vilken känsla det än är kan det vara en god idé att plocka upp den tråden i övrig inredning.

Kontrast: Du kan inreda efter favoritprylens formspråk till stor del. Men. För att din inredning inte ska bli tråkig och slätstruken kan det vara gott att tänka motsats också. För mycket raka linjer? Tillsätt några rundade och fluffiga former.

Lycka till!

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar